Naast de reguliere ui is er nog een variant verkrijgbaar die het ook ontzettend goed doet in de Nederlandse keuken. De rode ui is herkenbaar aan zijn rode of paars gekleurde huid. Van nature is de rode ui veelal wat groter dan een reguliere ui. Qua smaak is deze rode variant iets milder en zoeter dan een normale ui. Het is mogelijk om rode uien rauw te eten, maar zowel gegrild als gekookt zijn deze ook zeer lekker. Ook als toevoeging in een salade doet een rode ui het erg goed. Tijdens het koken van rode uien is het mogelijk dat er enig kleurverlies plaatsvindt, maar de smaak blijft intact. De schil is iets dunner dan van een 'gele' ui.
Rode uien zijn het hele jaar door verkrijgbaar in Nederland. Bijkomend voordeel van deze variant is dat ze lang houdbaar zijn. Op kamertemperatuur is het mogelijk om deze ui tot vier maanden probleemloos te bewaren.
*op dit product zit een extra transporttoeslag voor zware producten van €4,99
U kunt uien ook afhalen op woensdag en zaterdag op de locatie Dierenshophetdijkje Ridderkerk